lauantai 22. elokuuta 2015

Pohjat valmiiksi osa 2

Salaojat laitettiin suoraan suodatinkankaan päälle. Samoin kuin sadevesiviemärit. Koko alueelle rakennusten alle ja ajopihaan laitettiin suodatinkangas. Vinkki, jonka meidän vastaava sanoi noihin salaojan liitoskohtiin on, että jos käyttää ruuvivarmistusta noissa niin varmistuu siitä ettei ne ruuvit ole liian pitkiä. Voi vaikuttaa putkien rassaamista tulevaisuudessa jos sellaista joutuu tekemään.

Salaojakaivot paikallaan. Talli näkyy taustalla.

Maalämmön liuosputkille laitettiin suojaputket. Rototec:n ohjeissa oli, että putkien pitää olla sileäpintaisia ja suorassa. Esim. 110mm viemäriputki on sopivaa. Lisäksi laitettiin tuollaiset keltaiset kaapelikulmat, niin on sitten helppo maalämpömiesten työntää putket suoraan tekniseen tilaan. Nuo kulmat on tosi kätevät, suosittelen laittamaan. Tällä tavalla voi kaivon porauksen ajoittaa vähän paremmin ehkä, eikä tarvitse porata hirveällä kiirellä.

Maalämmön liuosputkien suojaputket on alimmaisena, sitten salaojaputket. Kuvan yläreunassa näkyy lämpökanaali- ja vesiputket taloon.

Laitettiin tuonne noiden suojaputkien toiseen päähän vielä lauta pystyyn, niin muistaa sitten näyttää oikean kohdan kun poramiehet tulee tontille. Muistin vielä teipata putkien päät kiinni, niin eivät ole edes täynnä multaa sitten kun täytyy alkaa putkea työntämään.

Tuosta näkyy ajatus teknisestä tilasta katsottuna. Punainen tolppa edustaa sokkelin kulmaa ja nuo keltaiset kulmat on nyt upotettu sopivasti seinän viereen. Lauta näkyy tuolla n. 10m päässä mihin suojaputket menee.


Autotallin "sisällä" on jos jonkun näköistä letkuhässäkkää ja sähkökaapeleita ei ole edes vedetty vielä. Tekninen tila hahmottuu tuohon oikeaan kulmaan, missä lämpökanaaliputket nousee maasta. Tallin korkoa laskettiin 20cm alkuperäisestä. Eli nyt tallin ja talon sokkelikorkeusero on 40cm. Tallin ja teknisen tilan lattia lasketaan tuosta sitten vielä 20cm. Talon lattia tulee 110cm tien keskiviivasta korkeammalle ja tallin siis sen 50cm.

Kuva on ajotieltä talliin päin. Suunnilleen tästä suunnasta talliin ajetaan. Periaatteessa kaikki valmista perustuksia varten.


Aloin eilen illalla jostain kumman syystä tiirailla vielä LVI-kuvia. Silmään osui takan tuuletuspaalu ja  aloin miettiä että sehän pitää laittaa myös tuonne perustusten alle. Nopea tarkastus Brunnilan Juhalta, joka meille LVI-suunnittelun teki ja niinhän se menee. Takan tuuletuspaalun voi laittaa ylemmäskin, kunhan se menee lattiaeristeiden alla. Täytyy tähän joku ratkaisu keksiä tässä viikonlopun aikana.

Tuuletuspaalun tarkoitushan kaiketi on parantaa syttymistä ja takan palamisen puhtautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti