torstai 2. heinäkuuta 2015

Tonttihommia, tarjouspyyntöjä

Kuten kirjoittelin tuossa rakennuslupapostauksessa, aika hektistä on nyt välillä toiminta kun samaan aikaan on töissä, hoitaa tarjouspyyntöjä eteenpäin ja veivaa rakennuslupaa kuntoon. Käytän töidenkin puolesta paljon puhelinta ja yleensä iPhonen akku kestää niin ettei tarvitse ladata kun kotona, jos on normaalipäivän töissä. Nyt ei enää kestä.

Mutta asiaan. Pee on päivitellyt kuvia tontilta, mutta laitetaan pari lisää. Siellähän on aika lailla niittymäinen meininki nyt kun kaikki vihreä on elossa. Joko tämän viikon lopussa tai ensi viikon alussa tulee moto kaatamaan puut sitten alkaa tontin siivoaminen ja siitä seuraava operaatio on kantojen nyppiminen pois maasta.

Suunnilleen kuvan oikeasta reunasta tulee ajotie tontille

Samalla puolella tonttia kun yläpuolen kuva, mutta toisesta suunnasta

Lautataapeleiden perkaus kuuluu kesäloman suunnitelmiin

Suunnilleen noiden lautakasojen paikalle tulee autotalli 
Tarjouspyynnöt pyörii tällä hetkellä niin autotalli, sähkö, lvi, maanrakennus, perustus, kiintokaluste ja kodinkone-osastolla. Maanrakennuksesta alkaa olla jo hyvä ajatus miten se toteutetaan, tänään kukonlaulun aikaan vielä katsastettiin yhden urakoitsijan kanssa tontti.

Perustusten kohdalla täytyy sanoa, että olen yllättynyt niiden hintatasosta. Olemme pyytäneet tarjoukset perustuksista "viittä vaille avaimet käteen" -periaatteella. Olin koko ajan kuvitellut että valuantura+harkkosokkeli on reilusti halvin mutta ei. Paikalla valettu betonisokkeli on tällä hetkellä johdossa. Laitoin tänään vielä yhden tarjouspyynnön, sen jälkeen tehdään päätös kuka saa urakan.

Sähkö- ja LVI-urakat selvinnee tuossa lomien aikana. Noista on molemmista sellaiset 3-4kpl tarjouksia tulossa.

Kiintokalusteista meille ei tule kaikki yhdeltä toimittajalta. Todennäköisin ratkaisu on keittiö yhdeltä, khh toiselta, vaatehuoneet kolmannelta ja WC:t jostain noiden välistä. Kodinkoneet tulee noista sitten vielä erikseen. Onhan tuossa kilpailuttamisessa oma hommansa mutta sillä kyllä tienaa kun jaksaa systemaattisesti istua iltoja koneen ääressä ja etsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti