sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Rupikonna ja taapelitytöt

Suomen kesä. Täytyy kyllä sanoa, että on aika monenlaista keliä nähty kun tontilla ollaan touhuiltu. Keskiviikkona talkoiltiin porukalla ja ei oikeastaan paljon huonompaa säätä olisi voinut olla. Vesisade nyt sinällään ei haittaa, mutta kun tällä hetkellä se tekee liikkumisesta tuolla tontilla lähemmäs mutapainia, kuin varsinaista kävelyä. Nooh, eilen olikin sitten keli bluebirdiä ja siivoiltiin talkoilla viimeiset rojut ja taaplattiin laudat ja lankut.

Meillä oli yleisöä koko päivän, kun munkkikoneet ihmetteli aidan takana meidän touhuja

Olin itseasiassa noista kahdesta tontille jääneestä lautataapelista ihan fiiliksissä kun alettiin purkaa niitä. Sieltähän löytyi todella hyvää lankkua ja lautaa mitä voidaan käyttää rakennukseen aivan varmasti. Sitten kun pihinä miehenä säästin meille tontilla olleet vanhat kattopellit, niin niistä saatiin oivat katot tehtyä noille taapeleille.

Taapelitytöt hoitivat hienosti taaplauksen, minä keskityin lähinnä vanhojen taapeleiden kanssa taistelemiseen ja moottorisahan kanssa temuamiseen. Jos tuollaista hommaa tekisi joka päivä vuoden ympäri niin jossain näkyisi varmasti. Joko hauiksissa tai sitten välilevytyränä.

Ei talkoita ilman talkoojuomaa

Meillä oli myös ilo pelastaa luontokappale. Itsemurhahimoinen sammakko oli yrittänyt paeta ilmeisesti kuumuutta vanhan taapelin alle ja löytyi aika nihkeästä asennosta. Suoritettiin päivän luonnonsuojelutyö ja Pee metsästi sen vanerin päälle ja kiikutti läheiseen ojaan veden ääreen.

Metalliromusta pääsee helposti ja ilmaiseksi eroon paikallisten romunkeräilijöiden ja romuttamoiden kautta. Meilläkin rautaromua tuli aika paljon ja ei tarvinnut kun soitto paikalliselle romumiehelle niin seuraavana iltana oli romut hävinneet tontilta, ilmaiseksi. Kunhan ne ensin kasaa johonkin yhteen paikkaan. Metalliromun seasta löytyi hyvinkin käyttökelpoista tavaraa, kuten meidän rautakankikokoelma osoittaa.

Kaikki löytyi tontilta :)

Kävin yksi ilta viime viikolla ratapäivän jälkeen fiilistelemässä ilta-aurinkoa kun ajelin kotiin. Tyyni ilta ja laskeva aurinko - tuli kyllä hyvä fiilis kun näki miten hienosti aurinko paistaa pitkin iltaa vielä terassille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti