sunnuntai 14. helmikuuta 2016

...ja valo tuli


Oltiin jo ehkä vähän totuttu ruskeisiin kipsilevyseiniin ja niiden luomaan synkkyyteen, joten perjantaina syyhysivät sormet ja varpaat, koska silloin Lato koki valaistumisen. Tasoitusporukka kävi torstaina nauhoittamassa koko talon ja perjantaina vetivät pohjatasoitteet seinille. Perjantaina iltapäivällä Jiin lopeteltua työt ryntäsimme raksapakulla matkaan. Olimme suunnitelleet tekevämme vaikka mitä viikonlopun aikana, mutta avattuamme Ladon oven emme voineet muuta kuin ihastella sitä ihanaa valkeutta, joka oli vastassa. Mikä muodonmuutos! Kaikki seinät suorastaan hohtivat valkoisuuttaan. Ilmasto sisällä oli kuin tropiikissa ja päätimmekin sitten vain tuulettaa kunnon läpivedolla (onneksi tuli pieni pakkanen) ja tyhjentää kuivurin säiliön. Jouduimme luopumaan viikonloppusuunnitelmista, koska pintatasoitus tehdään vielä maanantaina eikä suojauksia ole järkeä alkaa purkaa ennen sitä. Fiilistelyä harrastettiin kuitenkin ihan huolella, olihan näky Ladossa aika pysäyttävä. Tuli ihan sellainen olo, että koska muutetaan. Vähän on vielä tekemistä ennen sitä, mutta jotenkin tuntuu, että parissa päivässä hypättiin huikea loikka lähemmäs muuttopäivää. Ja ihan rehellisesti sanottuna olen (ja Jii myös) erittäin tyytyväinen tähän ammattilaisratkaisuun tasoitusten suhteen. Hintaa touhulle tuli toki jonkin verran, mutta kun mietin meitä kahta tekemässä itse tasoituksia, voin kuvitella että projektin kesto vähintäänkin tuplaantuisi + päästäisiin todennäköisesti arpomaan kummalla menee ensin hermo toiseen. Ammattilaisilta taloon meni kolme päivää ja varmaan toiset kolme menee tallissa. Maanantai-iltana päästään roudaushommiin, kun pitää tyhjentää tallin sisältö taloon.

Kuvat on otettu perjantaina heti tasoituksen jälkeen, jolloin seinät eivät olleet vielä täysin kuivat, tästä johtuvat hassut tummat läikät.

Keittiön seinä.Olohuoneen seinä.


Etualalla näkyvä pumppu aiheutti pienimuotoisen sähköongelman, kun lisävoimakaan ei meinannut riittää. Kaikki muut laitteet (mukaan lukien maalämpöpumppu) oli laitettava pois päältä, että virtaa riitti pumppaamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti