torstai 17. maaliskuuta 2016

Vinyylikorkkia isommassa mittakaavassa

Keittiö saapui odottamaan asennustaan autotalliin jo viime viikolla jättimäisine puutasoineen kaikkineen eikä tuollaista pitkää tasoa kannattaisi viikkokaupalla säilyttää ns. väärässä asennossa. Tulikin siis pieni hoppu ison tilan vinyylikorkin kanssa, koska se piti saada lattiaan ennen saarekkeen asennusta. Onneksi tavaraa sai nopeasti ja asennuskin oli ilmeisesti melko nopeaa (Jii asensi minun ollessa vaihteeksi viikonloppuna töissä). Tämä valinta jännitti ehkä kattopaneelien jälkeen toiseksi eniten. Inhottavaa, kun pitää päättää pintamateriaaleja pienten palasten perusteella ja vähän väärässä valaistuksessa. Siinä pitääkin sitten vaan toivoa sormet ristissä, että valinta osuu nappiin.

Lopulta tilasimme sitä aivan ensimmäistä suosikkiamme: Wicandersin Sand Oakia. Tämä kyseinen sävy kuuluu Wicandersin Commercial -valikoimaan eli kulutuskestävyyden pitäisi olla parempi kuin ns. normivalikoiman tuotteissa. Ja kestävyyttä tässä todellakin etsittiin koirien rallituksen takia. Käyttökokemuksia luvassa siis myöhemmin, kunhan joskus päästään tätä taloa asuttamaan.


Onnistuiko valinta? No, sävy ei ole aivan sitä miltä se mallipalan perusteella tai myyntikuvissa näytti. Isolla pinnalla Sand Oak on hiukan tummempi ja harmaampi kuin yksittäisenä lankkuna. Mutta onneksi tämäkään ei näytä lainkaan huonolta ja keittiön bambutason kanssa lattia sopii erittäin hyvin yhteen (taso-operaatiosta kirjoitan heti kun vaan ehdin). Valot vaikuttavat todella paljon ja lattian väri vaihtelee siitä riippuen vaaleammasta tummempaan ja lämpimämmästä kylmempään. Siivouksen puolesta sävy on varmasti ihan huippu, koska ihan pienet sotkut eivät siinä ainakaan pahemmin näy. Pinta vinyylikorkissa on ihanan pehmeä ja lämmin ja muistuttaa sekä jalkatuntumalta (vähän oli pakko hipsutella sukkasillaan uudella lattialla) että ulkonäöltään yllättävän paljon oikeaa puuta.


Päädyimme asentamaan lattian kaikkien kultaisten sääntöjen vastaisesti: ei valon eikä kattopaneelien suuntaisesti. Tätä varten tehtiin paljon tutkimusta (Pinterest, blogit ja Kannustalon virtuaalikuvastot), jotta uskallettiin lähteä tällä tavalla sotkemaan suuntien kanssa. Onneksi pidettiin päämme ja tehtiin juuri niin kuin itsestä hyvältä tuntuu, näin se vaan näyttää kaikista parhaalta.

Yhteenvetona: olemme tyytyväisiä valintaamme ihan kokonaisuudessaan, kaikkine sävyvaihteluineenkin.

5 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää ainakin kuvissa :) saako kysyä, että miksi päädyitte valitsemaan poikkeavan asennus-suunnan? Ja laitoitteko lattian painavan saarekkeenkin alle? Meillä kaikki asiantuntijat sanovat, että kelluvaa lattiaa ei saisi laittaa saarekkeen tassujen alle, mutta keittiötoimittaja sanoo että laittaisi kyllä... En siis tiedä mitä tehdä... Meidän saareke on 220x120 kokoinen Ja päälle sekä päätyihin tulee kvartsia painoa siis löytyy aikalailla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikkeava asennussuunta laitettiin ihan vaan siitä syystä, että se sopi meidän mielestä tilaan paremmin. Tutkittiin asiaa aika paljon ennen kuin alettiin asentamaan ja huomattiin, ettei noita "sääntöjä" muutkaan noudata. Nehän on vaan ohjeistuksia ja jokainen tekee oman makunsa mukaan :)

   Saarekkeen alle laitettiin myös vinyylikorkki. Nykyäänhän tehdään keittiöitä myös ilman sokkelia, joten näissä on pakko laittaa lattiamateriaali kalusteiden alle. Ja toisaalta joku muu kaluste kuten vaikka suuri senkki tai iso piano saattaisi painaa saman mitä saareke ja pakkohan sellaisen alla olisi olla lattia. Itsellehän tässä tehdään :) Jos alkaa joskus tulla ongelmia tuosta, niin sitten taiteillaan lattia pois saarekkeen alta :D

   Poista
 2. Hei!Meille tulossa myös vinyylikorkki.Mitä käytitte lattianlusmateriaalina?Tuplex?Ohjeissa kun sanotaan, että betonin päälle laitettava höyrynsulkumuovia.Oletteko olleet tyytyväisiä lattiaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Tuplex on tuossa alla, sehän ajaa saman asian kuin höyrynsulku kun teippaa höyrynsulkuteipillä saumat ja limittää sen oikeaoppisesti. Tosi hyvä tuote, kestää mm. vettä ja koiria todella hyvin ja on lämmin jalan alla myös kesällä vaikka lattialämmitys ei ole päällä.

   Poista
 3. Moi. Mittautitteko lattian kosteuksia vielä ennen lattiasennuksia? Kun eikös tuplex vaadi mielellään alle rh 85%?

  VastaaPoista