tiistai 15. maaliskuuta 2016

Vanhalle sohvalle uudet vaatteet?

Tuntuu olevan todella yleistä, että uuden talon valmistuessa hankitaan uusi sohva. Muita huonekaluja ei siis välttämättä uusita uuteen taloon muutettaessa, mutta sohva menee uusiksi suurella osalla rakentajista (todella tieteellinen empiirinen tutkimus raksablogien maailmassa). Meidän "vanha" sohva on itseasiassa melko uusi ja pidämme siitä edelleen kovasti, joten haluaisimme mielellämme säilyttää sen. Se myös sopii sekä kokonsa että ulkonäkönsä puolesta Latoon eli kaiken pitäisi olla sohvan osalta kunnossa. Paino sanalla pitäisi...

Meidän nurkkia valtaamasta löytyy Ikean Söderhamn-sohva + rahi luonnonvalkoisilla päällisillä. Muuten hyvä väri, mutta luonnonvalkoisessa näkyy kaikki lika aika helposti eivätkä nämä päälliset tietenkään sovellu kotipesukoneeseen vaan ne pitäisi kiikuttaa pesulaan. Olenkin siis jo pitkään miettinyt uusien päällisten hankintaa ja ajatuksena oli vaihtaa ne harmaisiin talon valmistuttua. Tietysti tämän sarjan päällisten piti mennä uudistumaan juuri nyt ja harmaa väri ehti poistua valikoimasta ennen kuin olin ehtinyt tätä uudistusta huomaamaan. Uusissa päällisissä ei ole sopivaa harmaata, vaan ainoastaan tummanharmaa Samsta-päällinen, joka näyttää jotenkin aika halvalta. Kaipaisin enemmän tekstuuria. Päädyin tutkimaan Bemzin sivuja, koska sieltähän voisin tilata uudet päälliset sohvaamme lähes rajattomasta valikoimasta. Mutta se hinta... Pelkät päälliset maksaisivat enemmän kuin koko sohva alunperin. Aloin vaipua jo epätoivoon. Kunnes käväisin Ikean sohvaosastolla noin viikko sitten ja huomasin uusien päällisten saapuneen taloon (niin uusia, etteivät näy vielä netissä). Sopivaa harmaata ei edelleenkään löytynyt, mutta ehkä sohvan ei tarvitsisikaan olla harmaa. Entä jos se olisikin tumman turkoosi/petrooli? Yllätin itsenikin tällä ajatuksella. Mutta Pinterestiä selattuani lämpesin idealle lisää ja sain Jiinkin hiukan innostumaan. Ehkä meille tuleekin värillinen sohva (valkoinen ja harmaa ei selkeästikään ole värejä).4 kommenttia:

 1. Me juuri miehen kanssa myös puhuimme, että haluaisimme pitää entisen sohvamme uudessa talossamme. :) Pidämme siitä kovasti ja olihan sillä hintaakin silloin vuosia sitten sen verran… Mietimme myös, että jos saataisiin tilattua uudet päälliset valmistajalta, koska meidän sohva on huopa-kangasta ja on jo ehtinyt hieman nyppyyntyä. Meillä tosin menee muuten paljon isoja huonekaluja vaihtoon. Uusi ruokapöytäkin on jo ostettu, vaikka rakennuslupaakaan ei vielä ole ja kirjahyllystäkin olen käynyt jo neuvotteluja yhden kauppiaan kanssa! :D

  Kyllähän se uusi koti varmaan tuntuisi aika steriilille, jos ihan kaikki olisi uutta sinne muuttaessa. Että jotain vanhaakin pitää olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä meilläkin ruokapöytä menee vaihtoon ihan siitäkin syystä, että vanha on aivan liian pieni uuteen taloon :D Mutta olen ihan samaa mieltä tuossa, että jotain vanhaakin pitää olla. Niistä se koti lopulta ehkä on kuitenkin tehty.

   Poista
 2. Tämä oli hyvä tieto. Olen itsekin miettinyt tuon kyseisen sohvan hankintaa, mutta värit eivät ole miellyttäneet. Täytyypä käydä katsastamassa työmatkalla uudet värit. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söderhamn on ainakin meille ollut aivan täydellinen valinta enkä millään haluaisi tuosta luopua. Ehdottomasti voin suositella, jos muotoilu vaan sopii omaan sisustukseen. Tässä on mukavuus ja ulkonäkö samassa paketissa :)

   Poista