perjantai 18. maaliskuuta 2016

Operaatio saarekkeen taso autotallista taloon

Aikamoinen operaatio se olikin. Kerrataan nyt vielä minkälaisesta kapistuksesta on kyse. Haluttiin keittiöön suuri saareke, sellainen minkä ympärille mahtuu pyörimään monta ihmistä ja koiraa yhtä aikaa ja minkä äärelle kokoonnutaan laittamaan ruokaa, seurustelemaan, syömään... Aika alusta alkaen oli myös selvää, että saarekkeen taso tulee olemaan puuta. Ensin sen piti olla tammea, mutta sitten menimme suin päin rakastumaan bambuun ja se oli menoa se. Lopputuloksena siis 3,2 metriä pitkä ja 6 cm paksu (keskeltä tosin vain 3 cm) bambutaso ysikympin kulmalla varustettuna, koska toisessa päässä on ns. baaritaso, jonka jalka jatkuu samasta tasosta. Eipä tullut silloin tuota tilattaessa mieleen, että tällaiselle saattaa kertyä aika paljon painoa ja pituus ei tietenkään helpota tason käsittelyä ollenkaan. Keittiön toimituksen koittaessa päätimme ottaa koko hoidon säilöön autotalliin, koska talossa ei ollut lattia vielä valmis. Taso tuli lavalla ja se kiskottiin pumpuilla kätevästi suoraan autosta tallin puolelle, joten kantohommia ei vielä tuossa vaiheessa ollut. Mutta milläs se taso sitten siirtyy tallista sisälle taloon ja oikealle paikalleen saarekkeen päälle? Tästä seurasi operaatio, jota suunniteltiin hartaasti ja jota varten värvättiin apuvoimia, koska kahdestaan taso ei olisi liikkunut mihinkään. Porukkapohdinnan, oven irrottamisen ja kuuden hengen ähellyksen jälkeen tuo suuri pala bambua saatiin kuin saatiinkin etuoven kautta loppusijoituspaikalleen (suunnitelma b oli kiertää talon taakse ja kantaa koko komeus terassin ovesta sisätiloihin).

Mutta oli se sen arvoista. Se on vaan niin kaunis. Ja ekaa kertaa päästiin testaamaan myös sitä kokoontumis- ja seurusteluosuutta ja saareke on kuin tehty siihen!Bora Basic saapui samalla toimituksella ja pitihän sitäkin heti mallata paikoilleen, mutta eiköhän sekin ansaitse ihan oman postauksensa. 

Mitä tästä opimme? Jos päädyt tilaamaan jättimäisen saarekkeen tason umpipuusta, varaudu kantohommiin ja hanki auttavia käsiä (+ raksaolutta, karkkia, pullaa, limua, jne.).

5 kommenttia:

 1. Vau, on kyllä näyttävä saareke ja upea tuo taso!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän pelättiin kuinka suurelta tuo lopulta näyttää vaikka tilaa ympärillä on ihan reilusti. Hyvin se kuitenkin meille sopii ja materiaali on edelleen aivan täydellinen :)

   Poista
 2. Tuolla takana näkyy ikkunat. Miten olette aikoneet ummistaa ikkunoiden reunat? Pohdimme kuumeisesti asiaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannustalon pakettiin kuuluu smyygilistat, joilla on tarkoitus peittää ikkunoiden reunat. Meille nuo listat tuli vähän yllätyksenä, mutta sieltä ne tulivat samassa paketissa kattopaneelien kanssa. Tarkoitus olisi vielä maalata ne seinien kanssa saman värisiksi, tällä hetkellä ne ovat perus listavalkoiset ja paistaisivat siis kellertävinä ikkunoiden vieressä aika ikävästi.

   Poista
 3. Kiitos vastauksesta, varmistankin asian Kannuksesta. Listat ovat vielä saapumatta, joten eiköhän asia lutviinnu. ..Kannustalon paketti on kyllä yllättynyt jo aiemmin, positiivisesti, tällaisen kolmatta taloa rakentavankin.

  VastaaPoista