torstai 24. maaliskuuta 2016

Porakoneet, pistorasiat ja bambu

Pee on fiilistellyt materiaaleja ja pintoja, jospa minä vaikka sitten kirjoittelen muista jutuista.

Case keittiön taso. Meille tuli Savon kautta Twist-around pistorasioita pari ja niille ei haluttu valmiita reikiä tasoon, kun ei oikein tiedetty mihin kohdalle ne laitetaan ennen kuin tuo jytky bambutaso on paikallaan keittiössä ja laatikostot alla kiinni tasossa. Mitattiin ehkä n. 11 kertaa noiden rasioiden paikat kaikilla mahdollisilla välineillä. Vähän kylmäsi ruuvata reikäterä kiinni halpis-DeWaltiin ja painaa terä tasoon. Mielessä pyöri lähinnä ne eurot mitä tuo taso on maksanut. Ja nyt sitten reikää siihen ehjään tasoon? Ei. Mutta kun pakko. Sähkärikin oli tulossa.


Noin kolmen poraustuokion ja viidensien voimasavujen jälkeen ensinnäkin porakone alkoi olla niin kuuma, että kahva alkoi sulaa. Toiseksi tuo bambu on ilmeisesti niin tiukkaa kamaa, että sitä lämpöä kehittyi aikalailla siihen puuhunkin ja koko olohuone oli aika massiivisen savun vallassa. Pee ei oikein tietänyt itkisikö vai nauraisiko tässä vaiheessa. Seurasi kuitenkin sivusta (ulospäin) suht rauhallisesti.


DeWaltti ulos hankeen jäähylle ja taas - ammattilaistyökalut on mitkä jyrää. Kaivelin momenttituen tuohon jo kykynsä moneen kertaan todistaneeseen Milwaukseen akkukoneeseen ja eikun terä kiinni ja toisen reiän kimppuun. Käytännössä toinen reikä syntyi huomattavasti vähemmällä savulla ja ähellyksellä. Mitä nyt piti hanskat laittaa käteen kun tuo koneen kahva kuumeni akkukoneessakin niin kuumaksi että käsi meinasi palaa.

Ehkä vähän dramatisoin tuota sessiota, mutta kaiken kaikkiaan aika kuumottava tilanne. Ostakaa ihmiset ainakin yksi pro-tason akkukone rakennukselle. Ei mene hukkaan. Tarvitsee koko ajan.

Pääsiäiselle on massiiviset suunnitelmat taas. IV-kone kokee heräämisen, audiohommia tiedossa, kalusteita kaupasta, kalusteita seinään, lattiaa paikalleen, maalausta ja siivousta sekä rimojen maalausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti