tiistai 8. maaliskuuta 2016

Takan evoluutio

Meidän takkahan on siis edelleen se Hoxter UKA 37/55/37/57h ja siitä voi lukea lisää vaikka täältä.
Mutta kaikki se, mitä jää tuon itse sydämen ulkopuolelle on made-by-ite. Osin siksi, että haluaa itse opetella uusia juttuja, osin siksi että pitää yrittää säästää rahaa. Varmaan viikon verran siihen meni, illat ja viikonloppuna mitä nyt kuivumisajat antoi myöten. Olen tuota takkaa fiilistellyt aina sitä tehdessä ja se on tuollainen vähän epäsymmetrinen-sekasikiö, jonka lopullisen muodon saneli osittain meidän oma näkemys, jotkut takan toiminnot (kuten tuhkaluukku) ja osittain se että tuota silicalevyä oli tietty määrä ja viikonloppuna sitä ei saanut lisää mistään. Kun noita paloja alkoi leikkaamaan niin jotenkin heti oli mielessä teräväreunainen, graafinen olemus ja mieleen tuli Le Corbusierin erikoiset arkkitehtuuriset ratkaisut. Vähän samaa siinä onkin, kuin tuossa alla olevassa, hänen kotoaan olevassa takassa.

Kuva googlesta.

Kasasin tähän vähän kuvia, miten tuo meidän polttouuni on rakentunut pala palalta. Tuollainen kevyt kuori on suht helppo rakennella. Ainut että se on aika kallista tavaraa, joten ihan hirveästi ei voi harjoitella ja tehdä oops-paloja. Toisaalta, tasoitteella voi korjata aika kivasti nurkkia ja koloja. Meidän takkaan vetäisin tasoitteeksi yllätys-yllätys Weberin MT märkätilatasoite, kun sitä sattui lojumaan pari ylimääräistä säkkiä keittiön seinän tiimoilta nurkissa.

Takan korkeuden määritystä.

Takan mallailua piipun kanssa

Ruiskulla tasoite pintaan niin siitä tuli valkoinen

Tässä takkasydän alkaa muistaakseni olla jo oikealla paikallaan ja kiinnitettynä hormiin ja korvausilmaputkeen.
Piipussa tuntokiveä, harmaa graniitti on väri ja sille se oma pohjamaali

Palapelin kasaamista ja maski päässä palojen leikkaamista. Tuo pöly on todella inhottavaa.

Tuuletusritilöiden mallailua, itseasiassa ne tuli lopulta toisinpäin

Palapeli alkaa hahmottua.
Ensimmäinen tasoitekerros hiottuna.

Pohjamaalissa, miten olisi valkoinen?

Tai harmaa?

Tämä pikkupenkin puoleinen sivu on pidempi ja mittasuhteiltaan erilainen kuin tuo toinen puoli.

Tässä on jo kerran pinnoitettu Tikkurilan tunto kivellä. Läikät piipussa osoittaa epävakaata maalauskättä

Tällä viikolla ladossa saattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Loppuviikosta on varmasti jo erinäköistä monessakin mielessä. Työlistalla on vinyylikorkkilattiaa, keittiön asennusta, sähköjä, valoja, ovia, reikiä kattoon yms yms! Stay tuned!

2 kommenttia:

 1. Hei, päädyin tänne blogiinne jotain kuukkeloituani ja jumituin lukemaan, vetävää tekstiä ja upea tuo khh rimaseinä. Mutta siis, meillä on takkapäätös jumitus-vaiheessa, ja tuo sydän on nyt yksi vaihtoehto. Kysyisinkin että mitä tuolle takalle tuli mittaa syvyyden suhteen piipun kanssa? Siis seinästä etuosaan? Niin, ja eipäs ollut edes käynyt mielessä, että värkkäisikin tuon takan itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, että vastaaminen on kestänyt. Kuten niin monella muullakin, myös meillä blogin pitäminen käytännössä loppui kun päästiin muuttamaan tänne.
   Veikkaan, että teillä takkapäätökset on jo edenneet, mutta mittasin silti tuon takan+piipun juuri ja mitta näytti 122cm.

   Poista