maanantai 8. kesäkuuta 2015

Miksi?

Miksi kaksi kolmenkympin hujakoilla pyörivää nuorta ihmistä päättää alkaa rakentaa omakotitaloa? Useimmilla se on seuraus perheenperustamisesta ja jälkikasvusta, mutta meillä ehkä tulevaisuuden ennakoinnista ja yksinkertaisesti tilankaipuusta.

Tulevaisuuden unelmakodista on käyty keskusteluja melkein suhteemme alusta asti. Samat teemat ovat toistuneet kaikissa keskusteluissa: avointa tilaa ja paljon luonnonvaloa sekä oma piha. Loft-tyyliset asunnot kiinnostavat juurikin avoimuutensa takia ja toisaalta niissä on usein tietynlaista rouheutta ja viimeistelemättömyyttä ilman sotkuista fiilistä. Reilu vuosi sitten innostuimme ihan tosissaan etsimään meille uutta kotia ja kävimme katsomassa omakotitaloja ja yhtä erillistaloa. Aina kuitenkin jokin oli pielessä. Alettiin pohtia oman talon rakentamista ja katsottiin vähän tonttejakin, mutta mitään erityistä ei löytynyt. Syksyllä posti toi mukanaan kirjeen, jonka mukaan olin saanut kauan himoitsemani opiskelupaikan, joten talohaaveet laitettiin jäihin.

Sitten Jii bongasi mainoksen Pyynikin vanhaan Trikoon voimalaitokseen rakennettavien loft-asuntojen avoimesta näytöstä. Pakkohan sinne oli mennä tirkistelemään ja ihailemaan huoneenkorkuisia ikkunoita ja ihania avaria pohjaratkaisuja. Neliöhinnat tuollaisissa asunnoissa on aina aika eri sfääreissä kuin monessa muussa kohteessa eikä näissä tietenkään ole edes omaa pihaa. Taas jätettiin haaveilut sikseen ja jatkettiin normaalia elämää.

Alkuvuodesta 2015 sosiaalinen media toi Jiin silmien eteen ilmoituksen tontista. Eikä se ollut mikä tahansa tontti, vaan juuri sellainen missä toteutui melkein kaikki meidän haaveet. Pankin kanssa keskusteltuamme päätimme avata pelin. Lopulta tarjous meni läpi ja meistä tuli onnellisia maanomistajia.

Elämäntilanteemme ei ole millään tavalla paras mahdolinen tällaisen projektin toteuttamiseen, mutta totesimme, ettei se varmasti koskaan tulisi olemaankaan. Joten härkää sarvista ja rakennushommiin!

Miksi sitten raksablogi? Näitähän löytyy jo vähintäänkin tuhansia, joten mihin tätä blogia tarvitaan. Olemme itse saaneet paljon hyviä vinkkejä rakennusblogeista ja alunperin juurikin eräs blogi (Kotilato) sai meidät innostumaan Kannustalon Ladosta oikein kunnolla. Jos me siis voimme tällä omalla rakennuspäiväkirjallamme helpottaa jonkun tulevaisuuden raksaajan elämää tai peräti inspiroida oman Ladon rakentamiseen, olemme onnistuneet erittäin hyvin. Tai sitten tämä jää vain itselle katkeransuloiseksi muistoksi rakennusajasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti