maanantai 22. kesäkuuta 2015

Fiiliskuvia: keittiö

Tähän asunnon/talon/mökin osastoon liittyy sanonta "kodin sydän". Sitä se meillä tulee ehdottomasti olemaan. Keittiö on osa suurta avointa tilaa keskellä taloa, jossa yhdistyvät keittiö, ruokailutila ja olohuone. Tällainen avoin seurustelutila oli meille yksi tärkeimmistä asioista talomallin valinnassa. Avoimuus asettaa kuitenkin jonkinlaisia rajoituksia visuaaliselle toteutukselle eikä toimivuutta saa tietenkään unohtaa.

Keittiösuunnitelmia on jo toki hiukan tehty ja potentiaalisia kalustetoimittajiakin käyty tapaamassa. Tässä vaiheessa ajattelin kuitenkin esitellä teille suunnitelmiemme taustalla olevia inspiraatiokuvia. Nähtäväksi jää, tuleeko toteutus vastaamaan ollenkaan näitä alkuperäisiä ajatuksia.

Tuossa nyt muutama kuva ilmaisemaan minkälaista tunnelmaa meidän keittiöstä pitäisi löytyä. Aika teollinen meininkihän näissä kuvissa on ja jotain hiukan siihen suuntaan viittaavaa meillekin todennäköisesti tulee, mutta ei ihan näin selkeää industrialismia. Mattavalkoisesta väristä ja täydellisestä vetimettömyydestä emme suostu tinkimään. Haluamme lieden suureen saarekkeeseen, jossa on tilaa myös seurustelulle. Muut tekniset toiminnot ja vesipiste saavat olla seinällä saarekkeen takana. Mahdollisimman siistin yleisvaikutelman luomiseksi ajattelimme hankkia tiskikoneen, jääkaapin ja pakastimen integroituina ja uunin ja mikronkin mahdollisuuksien mukaan valkoisina. Keittiön pitää olla mahdollisimman kalustemainen sen keskeisen sijainnin takia. 

Tämä siis vain keittiön visuaalisesta ilmeestä. Toimintoihin ja niiden sijoitteluun onkin sitten ihan toinen tarina. 

Kaikki kuvat Pinterest.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti