lauantai 14. marraskuuta 2015

Case tuulenohjainlevyt

Etsittiin ja etsittiin muttei löydetty. Luin Kannustalon hankintasopparinkin aamupalalla läpi ja siellä ne lukee selvällä Suomen kielellä. Kalenteriin merkintää, että soita heti maanantaina tehtaalle, että ne tuulenohjainlevyt puuttuu. Sitten vähän muuttohommia ja eikun rautakauppaan hakemaan niitä pirun pahveja + muuta sälää + vaneria väliseiniin. Samassa kun auto nytkähti kaupan pihasta niin tajusin missä ne tuulenohjaimet on. Ja siellähän ne missä pitikin, oltiin vaan viisaudessamme lastattu kaikki ruuvit yms työkalut siihen päälle kun oli niin kivan tasainen paikka. Onneksi tuo meidän rautakauppa on yhteistyökykyinen ja palauttaakin saa kamaa jos jää yli. Tällä viikolla on ollut kaikenlaista unohtelua ja sekoilua ilmassa niin laitetaan sen piikkiin.

Omissa ajatuksissani olisin tänään tehnyt vaikka ja mitä tallissa. Vähän maalaillut, vaneria väliseiniin kipsin alle, järjestellyt puutavarat, kantanut kipsilevyt sisälle, siirtänyt telineet oven edestä, käynyt parturissa noin niinkun aluksi. No mitä sain aikaan? Ainoastaan ne perhanan pahvit sinne yläpohjaan. On sitten mallia v#%&#§#€%sta hommaa. Aikamoista akrobatiaa kyllä ja sain jopa pari reikääkin tehtyä höyrysulkuun kun tuolla temusin. Ainakin meidän tallissa tuo ristikoiden muoto on sellainen, että tuonne lähelle ulkoseinää ei mahdu oikein mitenkään ja nuo tuulisidelaudat ristikoissa blokkaa lopunkin tilan.

Nyt ne on siellä.. Tuskin maltan odottaa talon kohdalla samaa.

Vein grillin myös terassille ja olihan se pakko korkata grillauskausi uudella terassilla juhlallisesti lihapiirakalla ja sinapilla.Muuten talli eteni viime viikolla vauhdilla. Ehdin käydä heittämässä loput rakennepiirrokset rakennusvalvontaan ja tsekkasin samalla että tehdään palo-osastointi oikein. Kehotin myös tarkastajaa käymään katsomassa rakenteet ennen kun on kaikki peitelty. Hämmästyksekseni rakennustarkastaja jopa kävi seuraavana päivänä. Rasti seinään.

Tallin kattoon meillä on pakko laittaa kaksinkertainen kipsi, EI30 suojauksen takia

Väliseinärunko oli ilmestynyt perjantaina. Tähän me laitetaan molemmille puolille 9mm havuvaneri kipsilevyn alle, jotta seinään voi laittaa hyllyjä miten haluaa

Kokeilin vielä ennen poislähtöä, että miten helppo on saada tuonne ullakolle lautoja yksin. No ei ollut. Täytyy joku pyytää kaveriksi, aika nihkeää noita käännellä yksin noin pienestä reiästä. Yläpohja alkaa olla mutten valmis. Vielä pari IV-putkea ja sitten voikin puhaltaa villat sisään.Käyttöullakkoon ollaan kyllä tyytyväisiä. Tuolla on tosi paljon varastotilaa. Lankut vaan lattiaksi niin voilá.

1 kommentti:

  1. Tuulenohjainpahvit on väärin laitettu. Niiden pitäis olla alempana että aluskatteen ja pahvin väliin jää kunnon rako.

    VastaaPoista