tiistai 12. huhtikuuta 2016

Vuosi sitten

Vuosi sitten oltiin juuri palattu Miamista lomailemasta ja Jii oli lähdössä heti lomareissun perään töihin toiselle puolelle maapalloa. Jiin reissuilun aikana saatiin viimeinkin lyötyä lukkoon tontin kaupat ja oltiinkin sitten allekirjoitusta (ja rahanvaihtoa) vaille maanomistajia.


Minä kävin äitini kanssa fiilistelemässä tontilla ja ihmettelemässä kaikkia ihmeellisiä aarteita mitä sieltä löytyi. Osa noista romuista otettiinkin lopulta talteen ja talon valmistuttua taiteillaan niistä kaikenlaista uuteen kotiin.


Vuoteen on mahtunut jo vaikka mitä ja kun katsoo vuosi sitten otettuja kuvia tontista, ei uskoisi että meidän talo on nyt tuolla samalla paikalla. Aikaimoinen viidakko piti kesyttää ennen kuin päästiin oikeasti hommiin. Yksi hieno etappi tuli taas pari päivää sitten saavutettua: sain sytyttää ekaa kertaa ulkovalot! Noita pähkäiltiin aika pitkään, koska budjetti oli valaistuksen (ja kaiken muunkin tietysti) suhteen tosi tiukoilla. Lopulta tilattiin ne perus Konstsmiden Modenat, mitkä tuntuu löytyvän todella muunkin bloggaajan talon seinistä. Se on vaan hyvännäköinen ja suht edullinen, joten miksi yrittää tehdä tätäkin asiaa vaikeaksi. Polttimot Jii tilasi netistä (yllätys yllätys) oman maan rajojen ulkopuolelta, koska sieltä nekin tulivat halvemmaksi. Valon sävy on hiukan lämpimämpi kuin sisävalojen, 3000K, ja polttimot siis Philipsin ledit. Saatoin ehkä muutaman kerran napsauttaa katkaisijaa ja ihmetellä kuinka ulkovalot syttyy ja sammuu. Rakentamisen pieniä iloja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti