sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Yksi yö jouluun on...

No ei ehkä siihen viralliseen jouluun, mutta joululta huominen kyllä tuntuu. Saamme elämämme suurimman lahjapaketin. Nyt se siis vihdoinkin saapuu tontille: meidän Lato! Tätä on odotettu ja pohdittu ja valmisteltu hikihatussa. Joulupukkia varten toivotaan aina lunta maahan, että pukki varmasti pääsisi poroineen perille, mutta tämän paketin toimitukseen ei välttämättä oltaisi lunta tarvittu. Ainakaan kahtakymmentä senttiä märkää, superpainavaa lunta talon pohjan päälle... Viikonloppuna on tullut lapioitua jokunen kuutio tuota valkoista lumiukkokamaa ja tällä hetkellä olo on sen mukainen. Vaikka meikäläinen tekeekin melko fyysistä työtä, ei kroppa vaan ole tottunut tällaiseen rääkkiin. Lauantaina oli todella lähellä, ettei voimat aivan oikeasti loppuneet. Olin niin loppu, että tikkaiden asettelu aiheutti sellaisen blondikohtauksen, ettei vastaavaa ole varmasti vielä koskaan ennen nähty. Nyt kaikki sormet ja varpaat ristissä, että ensi yönä ei tule enää lisää valkoista moskaa.

13cm lunta. Kyllä, otimme ihan tarkan mitan.

Voiton puolella lumihommissa lauantaina...

...ja Jiin ottama kuva tältä aamulta. Yön aikana oli satanut uusi puhdas lumikerros, tällä kertaa vaivaiset 7cm.

Perjantaina halusin vähän hemmotella Jiitä ja päätin järjestää (viimeisen) viini- + juustoillan, koska saattaa mennä hetki ennen kuin ehditään seuraavan kerran istua iltaa rauhassa. Stockalta siis pullo viiniä ja valikoima juustoja ja hedelmiä. Kämppä seilaa jonkinlaisessa välitilassa ja näyttää enemmän varastolta kuin kodilta, mutta ihan mukava ilta silti saatiin vietettyä.Viikon päästä pitäisikin asustaa jo väliaikaisasunnossa, joka myös muistuttaa lähinnä varastoa... Ollaan muutettu tavaroita pikkuhiljaa ja aika paljon tuohon pikkukaksioon ja sen häkkivarastoon onkin jo saatu ahdettua. Suurin puristus on kuitenkin edessä vielä ensi viikonloppuna, koska nykyisen asunnon on oltava tyhjä 1.12. Ei siis mikään kaikista kevyin viikko edessä, mutta sen jälkeen helpottaa. Tai niin on ainakin pakko ajatella, koska ei tällaista kaaosta kukaan kestä kuukausia putkeen.

Tältä siis tuntuu viimeisenä iltana ennen talopaketin saapumista: väsyneeltä, kaoottiselta, sekavalta, mutta samaan aikaan onnelliselta. 

4 kommenttia:

 1. Valtavasti tsemppiä, nyt se urakka kunnolla alkaa ja suunnitelmat muuttuvat todeksi! Kunnon talvityövaatteet vain niskaan niin loskakelitkään ei tunnu niin viheliäiseltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi nopeasti se talo kyllä nyt nousee! Onneksi saadaan katto päälle jo viimeistään ensi viikolla, niin pääsee ainakin sateilta suojaan (mitä ikinä sieltä taivaalta nyt tuleekaan).

   Poista
 2. Jeee tsemppiä! :) kerrankin sitä toivoo vähälumista, jopa lumetonta, talvea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on ihan jees, mutta tällä kertaa se tuli himppusen vääränä päivänä :D

   Poista