torstai 19. marraskuuta 2015

Sää synkkenee ja talon toimitus lähestyy

Tallia on edistetty tällä viikolla vielä hieman lisää. Eipä se vaan enää etenekään sitä vauhtia kun pääsee sisälle hommiin. Nosto-ovi asennettiin maanantaina. Itse jännitin tuota oviaukon kokoa, koska sitä veivattiin eräänkin kerran myös Kannustalon kanssa. Lopputulema tästä oli se, että tuossa ao. kuvassa näkyy juurikin smyygilaudan verran tyhjää tallin runkopalkin ja tallin kiskon reunan välissä. Huh. Eli meidän oven valoaukko oli 5040mm ja ovi on maksimi mitä Crawfordilta sai tuota mallia eli sen 5000mm. Mutta noissa asennuskiskoissa on juuri sopivasti säätövaraa, meillä tuo on nyt ihan ns. tapissa säätöjen suhteen. Tuurilla ne laivatkin seilaa.
Oven asennuksessa oli myös se hyvä puoli, että nyt saadaan raksa lukkoon vihdoin.

Eli tuo kirkas osa on oven kisko ja puupalkki on tallin pystyrunkotolppa.

Oven väri on RAL7016 (antrasiitti) ja itseasiassa verrattiin sitä meidän ikkunoiden vesipeltien väri RR23 väriin ja on todella lähellä sitä vaikka se värikartassa ei niin olekaan. Syy lienee noissa nypyköissä tuossa oven pinnassa, ne taittaa valoa eri tavalla. Tätä sanoi asentajatkin, että se on vaaleampi kuin mitä värikartta näyttää. Hyvä niin.

Kahden terminaalin kautta tullut, niin tottakai jotain vaurioita oli. Toiseksi ylimmäinen paneeli ja vasen reuna kuvassa. Paneeli rutussa ja uusi tilaukseen. Ei kuulemma ole uutta. Ei maksa meille muuta kuin aikaa ja vaivaa.

Ei ihan osunut sähkäriltä tuo ohjauksen rasiointi. Ei heittänyt kun reilun 2m.

Mitäs muuta. Niin, timpurit laskettiin laitumille kun olivat tehneet väliseinärungot ja IV-putkien asennukset. Täytyisi vielä käydä jossain kohtaa tiivistämässä tuolla ullakolla ne läpiviennyt niin pääsee ensi viikolla villamiehet puhaltamaan villat. Tallissa on se palo-osastointi pakollinen ja tuonne IV-putkiin piti laittaa sellainen paloventtiili-hässäkkä. Sitä ihmeteltiin eräänkin kerran. Miten se toimii? Miten sen saa auki? Lopputulos oli, että maalaisjärjellä ja parilla puhelulla päädyttiin eristämään IV-putket ja nostamaan ne poiston osalta tulevan puhallusvillan yläpuolelle. Taas yksi juttu minkä olisi voinut miettiä valmiiksi aiemmin.

Olen iltaisin käynyt vähän nakertelemassa jotain tuolla. Maalaillut seiniä ja sain villatkin seiniin eilen. Ja maalämpöpumppukin on jo tontilla, ensi viikolla hyvällä tuurilla saadaan lämpöä! Valaisinsuunnittelu pyörii tässä samaan aikaan, mutta siitä eri postauksessa lisää.

Harrastetilan ja teknisen tilan välinen seinä

Ehjät hanskat ja pitkähihainen paita on ihan jees olla kun näitä joutuu halailemaan

Levyt puuttuu vielä tallin puolelta. Vanerit laitetaan vielä tuonne alle.

Aamulla suunniteltiin putkimiehen ja sähkärin kanssa että mitenkä päin tuo hökötys tuonne laitetaan. Jos saadaan se liikkeelle viikonloppuna Peen kanssa niin tuonne oikeaan nurkkaan pitäisi se hilata.

Joskus vuosia sitten kesätöistä saamani kunnon maski pääsi käyttöön eilen villojen laitossa. Suosittelen tuon mallista, on älyttömän paljon helpompi hengittää tuon läpi jos vertaa niin hyperventilaation aiheuttaviin paperiversioihin.

Oli pakko laittaa tämä. Karhu ei ole meidän sponsori. Ainakaan vielä.
Viikonlopulle on hulluna puuhaa luvassa. Muuttamista, telineiden tekoa, painimatsi maalämpöpumpun kanssa, roskat kaatikselle, lavojen levittely pitkin tonttia maanantaita varten. Maanantaina alkaa nääs Lato nousta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti