maanantai 4. huhtikuuta 2016

Raksakaaokseen järjestystä Elfalla

Talon rakentaminen on usein melko kaoottista. Tai lähinnä kaikki tavarat raksalla ovat suuren kaaoksen vallassa ja paljon aikaa menee erinäisten asioiden etsimiseen, koska millään ei ole pysyvää sijoituspaikkaa. Sitä toivoisi, että tämä kaaos alkaisi helpottaa loppua kohden, mutta ainakaan meillä näin ei ole käynyt. Voisi jopa sanoa, että tilanne on pahentunut, koska tavaroita pitää siirrellä entistä enemmän esimerkiksi lattioiden asennuksen tai seinien maalauksen tieltä. Voitte varmasti uskoa, että olimme aika onnellisia saatuamme kutsun Taloon.comin Elfahaasteeseen. Ratkaisu järjestysongelmiimme! Autotalli on ollut "sisustusvalmiina" jo aika pitkään eli seinät ovat saaneet maalipintansa ensimmäisten joukossa. Päätimmekin aloittaa kaaoksen taltuttamisen tallista Elfan voimin.

Lähtötilanne

Olimme kuulleet Elfasta paljon hyvää jo etukäteen eikä mielikuva muuttunut tämän oman ensikosketuksen myötä. Kaikki osat tuntuvat jämäköiltä ja laadukkailta eikä asennuskaan ollut hankalaa. Riippukiskojärjestelmä mahdollistaa muutokset milloin tahansa, koska vain turvakantokiskot kiinnitetään seinään ja kaikki muu sitten roikkuu niistä. Ihanaa, kun ei tarvitse päättää heti mihin järjestykseen kaikki hyllyt ja koukut laitetaan! Mutta minkälainen paketti me sitten saatiinkaan aikaiseksi?

Toteutuksemme pohjana on juurikin noita turvakantokiskoja, riippukiskoja sekä lankahyllyjä. Näiden lisäksi Jii halusi ehdottomasti suuren multiorganizer -setin, jossa tulikin sitten vaikka minkälaisia koukkuja ja härpäkkeitä mukana. Pienten osien napsauttelu kiskoihin oli erityisen helppoa ja niille keksi kyllä jo lyhyessä ajassa monenlaista käyttöä.Yllättävän paljon kaikenlaista saatiin mahtumaan tuohon meidän järjestelmään. Todettiin myös, että tuota on helppo täydentää myöhemmin kaikenlaisilla lisäosilla, kunhan keksitään mitä kaikkea vielä tarvitaan. Lisäksi voidaan aika helposti muuttaa tätä raksa-ajan päätyttyä, koska todennäköisesti tarpeet muuttuvat kun vähitellen päästään palaamaan normaalielämän pariin.
Alin hylly laitettiin nyt sellaiselle korkeudelle, että sen alle mahtuu hyvin vaikkapa maalipönttö.
The Multiorganizer (oikeastaan vain osa siitä)

Ei loju enää jatkoroikat lattialla.


Minkälaisia kokemuksia muilla on Elfasta? Meille jäi ainakin sen verran hyvä fiilis tästä, että saatamme hyvinkin käyttää riippukiskosysteemejä vielä toisessa vaatehuoneessamme autotallin lisäksi.

Tämä kirjoitus osallistuu nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun http://sisustusniksit.fi - Elfahaaste kutsuttuna. 

1 kommentti:

  1. http://www.biltema.fi/fi/Rakentaminen/Sailyttaminen/Sailytys-hyllyt/Sailytyshylly-2000019742/

    VastaaPoista