maanantai 11. heinäkuuta 2016

Asfalttia pihaan

Etupihalle haluttiin..tai no minä halusin asfaltin. Oikeastaan alusta asti ollut selvää, että asfaltti it is helppohoitoiseuuden ja tasaisen pinnan takia. Ja onhan se musta kiva värinäkin. Tuntuu, että kustannuksilla ei näitä asioita voi perustella, kaikki maksaa aina ihan liikaa kuitenkin.

Kilpailutin muutaman firman, mutta hajauma oli euron sisällä / neliö. Juttelin valitun urakoitsijan työnjohtajan kanssa ja sanoi, että aikalailla okt-pihat on välihommia ja reklamaatioherkkiä töitä, joissa yksi rekkula voi heittää koko urakan katteen miinukselle.

Meillä on tuossa pihassa suodatinkangas ja sen päällä 0-100mm mursketta n. 40-50cm. Sen päälle otettiin pihan muotoilun yhteydessä 0-32mm mursketta n. 5-10cm josta kaivuritaikuri teki muodot ja kaadot suunnilleen sinnepäin. Tuohon päälle tulee vielä asfalttimiehien toimesta pintatasaus (about 50kg/m2) ja sitten vasta asfaltti.

Kuva on elokuulta 2015 kun pohjahommat alkoi olla nipussa.
Kuva otettu 10. heinäkuuta 2016, vajaa vuosi ylemmästä kuvasta.


Asfaltin ja nurmikon erottajaksi reunaan tuli R8-graniittireunakiveä ja kaatoa tein 1:100 talosta pois päin.

Pohjatasaus kuului hommaan ja piha näytti jo tosi kivalle tuon jälkeen. Pinta oli tosi kova ja erityisen hyvin onnistui tuo autotallin luiska.Itse asfaltointi oli sitten seuraavana päivänä ja koneen taisi olla pihassa puolen seiskan jälkeen aamulla. Lounaaseen mennessä homma oli ohi ja pinta valmis. Jännää touhua siis minun mielestä, Pee ei oikein omannut samaa innostuneisuuden astetta tästä tapahtumasta (?), jokaisella miehellä on oma hommansa ja aika vähän niiden tarvitsee keskenään jutella. Nyt kun kunta saisi vielä tuon meidän kadun korjattua, alkaa olla aikamoista kynnöspeltoa. Enää pienen kiveyksen rakentaminen pihahommat alkaa olla nipussa.2 kommenttia: