tiistai 10. toukokuuta 2016

Muuttolupa check!

Eilen oli siis iltapäivällä muuttotarkastus ja läpihän se meni. Meillä on lupa muuttaa Latoon! Jotenkin olimme kumpikin odottaneet jotakin vähän virallisempaa ja jännittävämpää tilaisuutta, eikä tällaista "katotaan nyt vähän niitä papereita" -meininkiä. Tarkastaja kiersi talon, katseli vähän isoja ikkunoita, ihmetteli liesituuletinta ja tarkisti, että kaikki paperit löytyy. Pari paperia puuttui, mutta sekään ei haitannut, laitetaan ne sitten perästä. Tuli sellainen olo, että tässäkö tämä nyt sitten oli. Tätäkö kaikki jännittää ihan hirveästi ja tätäkö varten painettiin mekin pitkää päivää edeltävät viikot? Yhtäkkiä se olikin ohi ja tarkastaja ja vastaava totesivat, että eikun asumaan vaan.

Lähdettiin tietysti niiltä seisomilta skumpan ostoon ja koirat piti myös käydä noukkimassa kyytiin. Aika hiljaista oli autossa tuolla matkalla. Iski vaan sellainen tyhjyys. Että mitäs ihmettä me nyt tehdään. Eihän raksailu tietenkään mihinkään lopu, koska talo ei suinkaan ole täysin valmis ja pihat on ihan vaiheessa, mutta yhden aikakauden loppu tämä ehdottomasti on. Enää ei ole kiire. Ja kun oltiin kannettu sohva sisään (ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa huonekalu, tärkeimmät ensin), istuttiin vaan siinä ja tajuttiin miksi niin monella jää ne kuuluisat viimeiset listat laittamatta. Niiden merkitys jännästi katoaa, kun se lupa irtoaa ja voisikin ottaa vähän aikaa ihan rennosti. Meilläkin puuttuu vielä ne pari listaa, mutta eiköhän ne paikoilleen saada kunhan hetki hengähdetään.

Sänkyä ei vielä siirretty tästä varastokämpästä Latoon, koska tänään oli sähkärin määrä olla ovella seiskalta ja koirien kanssa olisi mennyt aikamoiseksi säätämiseksi. Sähkäri siis viimeistelköön vielä oman osuutensa (ja korjatkoon virheensä), hyvin voidaan odottaa vielä se päivä tai pari, ennen kuin vietetään ensimmäinen yö uudessa kodissa.

Tuosta muuttotarkastusta edeltävästä supertehokkaasta helalomasta kirjoitellaan vielä myöhemmin ja esitellään tietysti myös valmistuneita tiloja, mutta tähän väliin riittäköön tällainen postaus.


4 kommenttia: