maanantai 6. kesäkuuta 2016

DIY: epäsuora valo peilin taakse

Yhteistyöpostaus. Peilit: Lasitehdas, valaisimet ja valaisinsuunnittelu: Winled

Alusta asti haluttiin molempiin WC:iin epäsuoraa valoa peilin takaa. Viime viikolla tuli näidenkin toteutuksen aika. Winledin valaisinsuunnittelija suunnitteli meille sopivat ledinauhat ja laski tehot. Valon sävyksi valittiin 4200K, aika kylmä valkoinen. Toisiksi valoiksi meille tulee roikkuvia Muuto:n E27-valaisimia, joista sitten saa eriväristä valoa ja tunnelmaa jos haluaa.

Vaati vähän päänraapimista, että miten nuo peilit saadaan seinälle kun vastassa on laattaseinä ja peilit haluttiin seinälle ilman kehyksiä. Erinäisten skenaarioiden jälkeen päädyin tekemään rungot peileille rimasta, jota meillä jäi yli. Koko taisi olla 30mm x 45mm. Siihen nuo Epäsuoravalo.fi kautta tulleet valokiskot kiinni liimalla ja led-nauha sinne uraan. Peili on nostamalla tuossa kehikon päällä kiinni. Itse peiliin on liimattu Loctiten lasiliimalla (jonkun sortin pikaliima) ihan perus verhokiskoa ja samasta kiskosta vastakappale sitten tuohon runkoon. Voi säätää sivusuunnassa liuttamalla. Vaikka itse sanonkin, niin aika nerokas tsydeemi!Kiskovirityksiä ja asemointia
IP65-luokituksen märkätilalediä. Haisee ihan epoksille kun pussin avaa.

Muuntaja mahtuu juuri sopivasti tuohon riman päälle peilin taakse. On helposti huollettavissa ja kytkettävissä.Valmis tuote.

6 kommenttia:

 1. Katselin lasi verkkokauppaa Sieltä saisin ison peilin mittatilauksella, ja siihen saa mukaan kiinnityskiskon (30mm) johon kuulemma voi laittaa itse led-valonauhaa. Onko kisko tarpeeksi leveä laadukkaimmille valonauhoille?
  Tyhmä kysymys: Jos juoneessa on tavallinen kattovalaisin, niin eliminoiko se jotenkin peiliin haluamani epäsuoran valaistuksen? Saako peilin valaistuksen jotenkin pois, esim. jos siinä on töpseli pistorasiaan? Onko epäsuoravalo kaunein, ts. onko peilikuva kauniimpi silloin? Onko päivänvalo kaunein valon lämpötila? Onko kirkaspeililasi paras (uskon itse näin?!!)

  Kiitos jos joku vastaa ❤

  VastaaPoista
 2. Siis piilokehys oli tuo peilin takana, en tiedä onko se samalla kiinnityskisko, sitä täytynee kysyä lasiverkkokaupasta. Onko kellään kokemuksia heidän laadusta?

  VastaaPoista
 3. Vissiin täysin seinää vasten siten että peilillä ei olisi lainkaan syvyyttä (paitsi lasi) ei liene mahdollista asentaa taakse led valoja? Ainakaan mitään näkyviä kehyksiä en tahtone? Mulla on ennestään askosta ostettu iso Paris-peili, siinä ihan kivat kehykset, mutta naama on väriltään kuin eilen kuollut, eikä se näytä olevan huoneen valaistukseta kiinni. Huoneessa on 90-luvun pala peili, ja naama näyttää normi väriseltä siinä. Kai Askon ison peilit kehykset sulkevat joten peilin sisälleen monttuun, ja siksi naama harmaan-sinertävän violetti. Tai sitten peilin lasi on värillistä /huonoa?

  VastaaPoista
 4. Peiliinkö laitan tiivistä led-nauhaa jossa valon lähteet ovat kiinni toisissaan, ei pisaroina.

  VastaaPoista
 5. Huoneessa on yhdellä seinällä harmaa tapetti, taidan laitta talvenvalkoisen tai vaalean roosan tapetin siihen minne taustavalaistu peili tulisi. Muut seinät ovat (talven?)valkoisia.

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti kaikki led-nauhat ei haise, ainakaan kauan. Sillä kyse on makkarista, ja olen yliherkkä monille tuoksuille.

  VastaaPoista